Menu
Melatonia-noticia

Que és la Melatonina?

La Melatonina és una hormona que segrega la glàndula pineal i és responsable de controlar el nostre cicle de la son, la quantitat d’aquesta hormona està directament relacionada amb un bon descans, durant la tarda puja el seu nivell tornant a baixar al matí, controlant així el nostre rellotge biològic ajudant a regular la son, fomentant la regeneració cel·lular.

Aquest neurotransmissor té un paper fonamental en la regulació del ritme circadiari, responsables al seu torn de controlar els nivells de son, hormones, temperatura corporal, etc..

La Melatonina intervé entre altres funcions en l’alliberament de l’hormona de creixement, sent en la pubertat quan arribem als nivells més alt de Melatonina en el nostre organisme, que disminueix bruscament als 30 anys quan es produeix una calcificació anomenada “sorra cerebral”.

Estudis recents observen que la Melatonina influeix sobre el sistema immunològic, malalties cardiovasculars, psicològiques, a més de ser un potent antioxidant protegint contra els radicals lliures i l’envelliment precoç.

Si vols saber més sobre l’ús i beneficis de la Melatonina, pots seguir llegint aquí

Share this Post!
About the Author : tecnic
0 Comment